Ίχνος Πλοήγησης

Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Ημερίδα

Το 1ο Δημοτικό σχολείο της Πορταριάς διοργανώνει ημερίδα για τις εκπαιδευτικές παρεμβάσεις της Δράσης 1 τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο ιστότοπο:

http://porta-anoixti.blogspot.gr/


imerida_portaria


Νέα προθεσμία - Θεματικό συμπόσιο, 23-25/11/2012

Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων για το θεματικό συμπόσιο που διοργανώνει η Δράση 1 στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς συνεδρίου Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας μετατέθηκε για τις 15 Ιουνίου 2012.

THEMATIKO_SYBOSIO_23-25NOEM2012


Ημερίδα, Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2012

Η Ημερίδα "Αποτίμηση και Σχεδιασμός της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής" θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., την Κυριακή, στις 10 Ιουνίου 2012.

programma Thessaloniki


Ημερίδα, Αθήνα, 9 Ιουνίου 2012

Η Ημερίδα "Αποτίμηση και Σχεδιασμός της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, το Σάββατο, στις 9 Ιουνίου 2012.

programma Athina


Θεματικό συμπόσιο, "Διδασκαλία γλώσσας μέσω περιεχομένου στις Τάξεις Υποδοχής", 23-25/11/2012

Η Δράση 1 σκοπεύει να διοργανώσει ένα θεματικό συμπόσιο στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας με θέμα "Διδασκαλία γλώσσας μέσω περιεχομένου στις Τάξεις Υποδοχής". Επιστημονικές υπεύθυνες του συμποσίου είναι η. κ. Αναστασία Κεσίδου και η κ. Μαρίνα Ματθαιουδάκη. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν για οποιεσδήποτε ερωτήσεις και να στείλουν τις περιλήψεις τους ηλεκτρονικά έως τις 10 Ιουνίου 2012. στη διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Η συμμετοχή στο συνέδριο για τους/τις εκπαιδευτικούς που συνεργάζονται με τη Δράση 1 είναι 20 ευρώ.

THEMATIKO_SYBOSIO_23-25NOEM2012


Ημερίδα, Θεσσαλονίκη, 10 Ιουνίου 2012

Η Δράση 1 σε συνεργασία με τη Δράση 10 διοργανώνει Ημερίδα στις 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Αποτίμηση και σχεδιασμός της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής". Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης με εισηγήσεις στους θεματικούς άξονες: (α) η Ίδρυση και λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής και (β) ο Σχεδιασμός και η μεθόδευση διδασκαλίας στις Τ.Υ.

PROSKLISI_THESS_Jun2012


Ημερίδα, Αθήνα, 9 Ιουνίου 2012

Η Δράση 1 σε συνεργασία με τη Δράση 10 διοργανώνει Ημερίδα στις 9 Ιουνίου στην Αθήνα με θέμα "Αποτίμηση και σχεδιασμός της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής". Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης με εισηγήσεις στους θεματικούς άξονες: (α) η Ίδρυση και λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής και (β) ο Σχεδιασμός και η μεθόδευση διδασκαλίας στις Τ.Υ.

PROSKLISI_ATH_Jun2012


Παράταση προθεσμίας υποβολής εργασίας για το Ασύγχρονο Σεμινάριο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της εργασίας των συμμετεχόντων στο Ασύγχρονο Σεμινάριο με θέμα "Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Γλωσσικών Δραστηριοτήτων. Επίθετο - Γραμματική Συμφωνία", μετατίθεται στις 14 Μαΐου.

Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη ότι τα αρχεία που μπορείτε να αναρτήσετε στον σύνδεσμο υποβολής της εργασίας δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν το 1ΜΒ σε όγκο.  Στην περίπτωση που το αρχείο της εργασίας σας είναι πιο βαρύ, έχετε τη δυνατότητα να το στείλετε με e-mail στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των επιμορφωτών.


Νέο Ασύγχρονο Σεμινάριο: Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Γλωσσικών Δραστηριοτήτων - Επίθετο & Γραμματική Συμφωνία

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012 ξεκινά Νέο Ασύγχρονο Σεμινάριο με θέμα "Αξιολόγηση και Σχεδιασμός Γλωσσικών Δραστηριοτήτων. Επίθετο - Γραμματική Συμφωνία", το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της Δράσης 1 εκπαιδευτικοί (δηλ. όλοι όσοι έχουν ατομικό κωδικό πρόσβασης).  Για να λάβετε μέρος στο σεμινάριο αυτό δεν απαιτείται καμία επιπλέον διαδικασία. Η πιστοποίηση των 15 ωρών του σεμιναρίου, όπως και η σχετική βεβαίωση, θα χορηγηθεί στους εκπαιδευτικούς εκείνους που θα υποβάλουν εμπρόθεσμα την απαιτούμενη εργασία.


Επιμορφωτικό σεμινάριο, Αργοστόλι Κεφαλονιάς, 3/3/2012

Η Δράση "Υποστήριξη της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής" πραγματοποιεί επιμορφωτικό σεμινάριο στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012.

PROGRAMMA_3MAR


Επιμορφωτική διημερίδα, Θεσσαλονίκη, 18-19 Φεβρουαρίου 2012

Η Δράση "Υποστήριξη της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής" πραγματοποιεί επιμορφωτική διημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 18-19 Φεβρουαρίου 2012 για τους εκπαιδευτικούς των Τ.Υ. και Τ.Υ. Ζ.Ε.Π. Στο συνημμένο μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα.

THESSALONIKI


Επιμορφωτική Διημερίδα στην Αθήνα

Στις 4 & 5 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική διημερίδα για την εκμάθηση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής στο 152ο Δημοτικό Σχολείο, Μηλιαράκη 57-59, Αθήνα 11 145. Η διημερίδα απευθύνεται κυρίως στους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Τάξεις Υποδοχής και Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.

PROGRAMMA ATTIKI


Επιμορφωτική ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη, 21/1/2012

Η Δράση "Υποστήριξη της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής" διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, με θέμα την εκμάθηση και τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

PROGRAMMA_ALEXANDROUPOLI


Ημερίδα στις 14 Ιανουαρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη

Οι Δράσεις 1, 2 και 5, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, οργανώνουν ημερίδα με θέμα "Γλωσσική εκπαίδευση σε δίγλωσσους μαθητές" στις 14 Ιανουαρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων, 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη 546 36. Οι ομιλίες θα είναι στην αγγλική γλώσσα με παράλληλη διερμηνεία. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

WORKSHOP_14JAN2012


Γραμματεία Ασύγχρονου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου "Διδασκαλία της Γλώσσας με βάση το Περιεχόμενο"

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα Γραμματείας που αφορούν το ασύγχρονο επιμορφωτικό σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. (υπόψη κ. Σ. Μαντζανίδου).


12/12/2011 - 10/1/2012 Ασύγχρονο επιμορφωτικό σεμινάριο

Η Υποδράση 1.3 οργανώνει ασύγχρονο επιμορφωτικό σεμινάριο για τη διδασκαλία γλώσσας μέσω περιεχομένου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/-ες τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη Δράση 1.

PROSKLISI


Επιμορφωτική Ημερίδα στις 10/12 στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Στις 10 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στο Γυμνάσιο Αλιάρτου με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

PROGRAMMA BOIWTIA


Επιμορφωτική Ημερίδα στις 12/11 στο Ρέθυμνο

Στις 12 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στο Ρέθυμνο


Επιμορφωτική ημερίδα στις 12/11 στην Καλαμάτα

Στις 12 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

Επιμορφωτική Ημερίδα στην Καλαμάτα


Επιμορφωτική Ημερίδα στις 11/11 στο Ναύπλιο

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

Επιμορφωτική Ημερίδα στο Ναύπλιο


Επιμορφωτική Ημερίδα στις 5/11/11 στη Ρόδο

Στις 5 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

PROGRAMMA RODOS-2


Επιμορφωτική Ημερίδα στις 5/11/11 στην Κέρκυρα

Στις 5 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στο 1ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίων, στην Αχαράβη της Κέρκυρας με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

PROGRAMMA KERKYRA


Επιμορφωτική Ημερίδα στην Κεφαλλονιά στις 15/10

Στις 15 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιείται επιμορφωτική ημερίδα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου και από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας στην Κεφαλλονιά


Επιμορφωτική Ημερίδα για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στις 22/10 στο Βόλο

Στις 22 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιείται Επιμορφωτική Ημερίδα στη Νέα Αίθουσα του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο Θέματα Εκμάθησης & Διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στις Τάξεις Υποδοχής. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί από σχολεία των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τα οποία συνεργάζονται με τη Δράση 1 ("Υποστήριξη της Λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής") του Προγράμματος Εκπαίδευσης Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας στο Βόλο


Ενδοσχολική Επιμορφωτική Ημερίδα στις 21/10 στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου

Στις 21 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιείται ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου με τίτλο Γλωσσολογικά & Παιδαγωγικά Ζητήματα στις Τάξεις Υποδοχής. Δείτε συνημμένα το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου


Μέθοδος κατάταξης των αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών σε επίπεδα ελληνομάθειας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη 19.2.2011

Παρουσιάσεις των ομιλητριών (αρχείο 1αρχείο 2)

Αρχείο βίντεο με την ομιλία της κ.  Κάντζου.